Internship New Zealand

Invercargill

Foto's:

3 januari 2011, Invercargill

Om 6 uur in de ochtend stonden we dus klaar om de bus in te stappen. Het was nog een beetje fris maar het beloofde een mooie dag te worden. Wij rijden naar Invercargill, onderweg gestopt op het meest zuiderlijke puntje van Nieuw Zeeland. We zijn dus bij het meest noordelijke punt geweest en het meest zuiderlijke, dus we hebben allebei de uiteinden gezien, leuk! Aangekomen in Invercargill hebben we ingecheckt bij het hostel, geluncht en zouden we met de bus een rondje rijden en even bij de Pak 'n Save boodschappen doen (aangezien de meeste backpackers koken enzo, schijnt goedkoper te zijn als elke avond uit eten te gaan). Wij dus een rondje rijden en uitgestapt bij het museum van Invercargill. Ja, laten we weer cultureel doen met z'n allen! We hadden een uurtje om rond te kijken in het museum. Om eerlijk te zijn weet ik niet eens meer wat er te zien was, het was zo saai dat ik het niet eensin m'n dagboek heb geschreven. En normaal gesproken vind ik musea e.d. wel interessant, moet je nagaan.

Hierna dus doorgereden naar de supermarkt. Hier werd aangeboden om $4,50 te betalen zodat onze Ierse vriend, Gavon, curry voor ons kon koken. Ja prima! We wilden ook wat bier halen, bleek dat ze in geen enkele supermarkt in Invercargill alcohol verkopen. Inderdaad, het slaat nergens op. Naomi en ik moesten alleen (stok)brood hebben en wat energy drankjes, dus wij waren als een van de eerste alweer buiten (dat is altijd zo, wij zijn altijd heel snel met dingen, zelf haren doen + make-up gebeurtin 3 minuten). Dan maar even een sigaretje roken bij de bus en in het zonnetje op de rest wachten.

Terwijl ik lekker aan het genieten ben van m'n sigaretje heb ik niet door dat mijn broek vast zit geplaktaan het teer dat is gesmolten. Daar kwam ik achter nadat het volgende gebeurde:

'POK!!!!'

Auw...?

'AAAAAAAAH!!!!'

Dat was mijn reactie toen er een vogel die grappig dacht te zijn VOL OP MIJN HOOFD POEPTE. Niet zo'n klein beetje ook, 5 grote klodders vogelpoep bovenop mijn hoofd en zelfs nog een grote klodder op m'n hand!

De reactie van mijn allerbeste vriendin was uiterst begripvol: 'IEEEEL!!' Bus driver: 'Does anyone have a camera?' Naomi: 'YES! I DO!' Thanks for that. Van je beste vriendin moet je het hebben zeggen ze weleens. Een andere, wel begripvolle, man rende weg om tissues enzo te halen bij het benzinestation (ze hebben hier tissuehouders naast de pompen staan, geen idee?). Van je beste vriendin moet je het toch wel hebben want Naomi heeft heel begripvol alle klontjes poep uit m'n haar proberen te vissen. Duitse vriend Paul heeft het heel vrolijk gefilmd. Gelukkig had David het niet gezien, dan zou ik de rest van de reis 'shithead' zijn genoemd. Jammer dat Paul het filmpje gelijk heeft laten zien zodra David de bus in kwam. Duitsers he, die vinden dat leuk enzo.

Terug bij het hostel ben ik uiteraard gelijk onder de douche gestapt om de vogelpoep uit mijn haar te wassen. Hierna even het stadje bekeken en erachter gekomen dat ik nog maar 200 dollar kon pinnen en Naomi had alleen nog een creditcard. Voor 4 dagen. Ja heel fijn. Niet dus. Ik wist niet dat ik m'n geld zo snel kon uitgeven. Nou eigenlijk wel aangezien Empire redelijk m'n hele portemonneeaan huur/was/internet leeg jat.Het was wel mooi weer dus we zijn naar het park gegaan, hebben in de zon gelegen tot er een stel meeuwen en duiven naast ons kwamen zitten en er 1 ontzettend aggressief werd. Ik ben uiteraard zwaar getraumatiseerd door het shit-verhaal waardoor we ons dus hebben weg laten jagen. We hebben ons even omgekleed aangezien het redelijk frisjes werd en zijn met Gavon naar de liquor store gegaan. Ja kom op, duivenpoep EN geld op? Dan toch maar dat geld wat op is uitgeven aan Southern Comfort en heel veel bier. We hadden alleen gedronken met Oud&Nieuw dus we hadden het verdiend!

Gavon heeft gekookt terwijl wij aan het bier zaten en een kaartspelletje speelden (zo hoort het). Hierna zijn we aan het drankspel 'Ring of Fire' begonnen, waarna ik redelijk bezopen mijn 'Little Person' steeds vergat. Ik zal even uitleggen wat de little person precies is. Trek je bijvoorbeeld een 7 ofzo, dan mag iemand een regel verzinnen. Dit kan van alles zijn, zoals ‘Niet aan je haar zitten', ‘Alles wat je van tafel haalt moet je schuivend doen' (dat was al een regel trouwens) en ‘Little Person'. Je hebt een denkbeeldig klein mannetje/vrouwtje op je glas zitten. Steeds als je dus een slok wilt/moet nemen, moet je eerst deze kleine mens van de rand van je glas halen zodat het niet verdrinkt. Hierna moet je het ook weer terug op de rand zetten. Doe je dat niet, moet je dubbel drinken.

Zo heb je er nog een paar zoals, Questionmaster. We mochten allemaal David's vragen niet beantwoorden, wat moeilijk te onthouden is als je alles niet meer zo helder ziet. Ook moesten we op Gavon letten, want hij was de Thumbmaster en als hij z'n duim op de tafel legde, moest de laatste die dit nadeed ook drinken. Verder had je nog een drinkpartner, dat betekende dat diegene altijd moet drinken als jij drinkt en er was een regel dat de persoon links van je ook moet drinken als jij moet drinken. Het is allemaal wat. Na heel wat drank en heel wat geschreeuw zijn we opeens de bungy-jump en Canyon-swing foto's van iedereen gaan bekijken (het einde van het drankspel en het verplaatsen naar de andere kamer is totaal aan mij voorbij gegaan) en opeens stonden we buiten om naar de Irish Pub te gaan.

We kwamen binnen en er waren 5 andere mensen. Wij waren met z'n 10en ofzo, dus hebben een fijne, leuke en dronken avond gehad. Ik heb nog een ID kaart uit de wc gevist met mijn blote handen want die was het Engelse (onverstaanbare) meisje verloren in de w.c. Heel toevallig dat ze eerder die avond nog haar ID aan mij liet zien anders had ik dat ding niet eens herkend.

Toch nog netjes op tijd in bed, 3 uur, om de volgende dag pas om 10 uur klaar te staan om naar de volgende bestemming te vertrekken............

Marleen

Drank spelletjes ROCKS!!! Thnx voor je felicitatie nog=) enne ik ken nu weer wat nieuwe regels bij "Ring of Fire"=P haha!!
Love your story's!!!!

Mellie

Aaaah. Ik vind het wel leuk dat je het poepverhaal met ons hebt gedeeld. Je had het natuurlijk ook voor je kunnen houden. Maar je bent flink te grazen genomen door die takke beesten. Gelukkig ben je weer schoon en heb je kunnen genieten van een zatte avond.

je vriendje

je word er wel hygienischer op in nieuw zeeland schatje lekker met je handjes in de wc !

Danielle

Hahahha.. Ik sluit mijn vrijdag even af met dit schijtverhaal ;) Krijgen we een weekendbreak of ga je dit weekend gewoon door met typen?

Eva

Weekendbreak, nieuwe blog maandag!

'Beste vriendin'

Even om het uit te leggen: het was zoveel poep en het was ook alleen maar op Eva's hoofd, niks was gemorst op de straat dus moest er wel even een kodak momentje zijn!